Varje kvinna vet från tidig ålder att nyckeln till kvinnors hälsa är regelbunden och skonsam vård för det intima området i hennes kropp. Tillverkare försöker utveckla och implementera effektivare specialhygienprodukter, vilket gör livet för en modern kvinna bekvämare och säkrare. Men för att inte skada din hälsa är det lämpligt att undvika några av de vanligaste misstagen för att inte framkalla kroniska reproduktionsstörningar..

Tvättar bort.
Det är en obligatorisk del av daglig hygien, proceduren ska göras minst två gånger om dagen så snart du står upp och innan du går till sängs, och alltid före och efter intimitet. Samtidigt slutar valet av många kvinnor på speciella medel för intim hygien, ofta med antibakteriella effekter – vilket uppenbarligen inte gynnar mikrofloran i intima organ. Slidan har utvecklat sin egen mikrobiella miljö, som är mycket känslig för både tvålalkalier och speciellt för alla antiseptiska tillsatser som snabbt kan hantera användbara laktobaciller, samtidigt som det frigör utrymme för mer ihållande opportunistiska mikrober, som i frånvaro av mjölksyrabakterier , börja aktivt visa sina toxiska effekter. Vid frekvent användning av sådan tvål kan uppkomsten av olika bakteriell vaginos (vaginal dysbios) och naturligtvis trast utlösas.

Därför rekommenderar läkare att tvätta med vanligt rinnande lite varmt vatten: på morgonen är det möjligt med tvål, och vid alla andra tillfällen är det bättre utan det. Glöm inte heller den rätta rörelsen av vattenstrålar – bara i riktningen från pubis mot skinkorna, försök att inte av misstag ta med mikrober från analområdet in i slidan..

Slutligen, tork försiktigt och försiktigt grenen med en servett eller handduk, som endast ska vara avsedd för dessa hygienprocedurer och endast för kvinnan själv. Det bör bytas varannan eller tredje dag, och i fall av trast eller andra inflammatoriska sjukdomar är det bättre att använda hygieniska handdukar eller servetter. Eftersom vanliga tyger, samtidigt som de är fuktiga, stöder de mikrobernas livskraft.

När det inte är möjligt att tvätta normalt, till exempel på vägen eller vid vattenavstängning, använd speciella färdiga servetter för hygien i intima områden – men det rekommenderas inte att göra det ofta, de är också impregnerad med olika antiseptiska komponenter.

Underkläder.
Naturligtvis är rena spetsband gjorda av någon form av syntetiska spetsar gjorda av elastiska material inte bara vackra eller attraktiva utan också ganska sexiga. Tyvärr är denna typ av underkläder ganska skadlig ur kvinnans hälsa..

Stringar kan aktivt gnugga perinealområdet, vilket underlättar spangsprocessteknik.com penetrering av mikroorganismer från anus in i slidan. Det finns statistik att hos kvinnor som bär sådana underkläder ständigt ökar antalet fall av utveckling av inflammatoriska förändringar och tröst kraftigt..

När det gäller syntetiska tyger stör den normal andning och ventilation av huden, särskilt när det gäller täta kläder, vilket bidrar till växthuseffekten, vilket inte bara manifesteras av olika hudinflammationer på skinkans hud. Det kan också framkalla en ökning av tillväxten av opportunistisk mikroflora och inflammatoriska förändringar i slidan och äggstockarna..

Alla dessa underbara prover av underkläder ska lämnas till ett möte eller under genomskinliga kläder, och för vardagskläder är det bättre att välja ”rätt” underkläder ur en hygienisk synvinkel – gjord av bomullstyg med en bred bomullstuss..

Välj snörning eller snörningstyper – titta på kilen: det är perfekt att den plats där trosorna rör vid grenen är tyg, bomull. Det är inte överflödigt att påminna om att trosor ska bytas dagligen, och vid inflammatoriska processer – oftare tvätta kläder separat från andra kläder..

Dambinda.
Sanitetsdynor gör verkligen kvinnans liv enklare genom att göra henne bekväm – speciellt i slutet av sin period eller med normalt flöde i händelse av ägglossning, vilket gör att hon känner sig uppdaterad hela dagen. Men deras konstanta användning rekommenderas inte, dynorna hindrar också perineums hud från att andas normalt, eftersom de vanligtvis är baserade på ett vattentätt material..

Den så kallade “dagliga” bör bytas var tredje till fjärde timme, eftersom de är en utmärkt grogrund för att upprätthålla den vitala aktiviteten hos patogena mikroorganismer (varma och fuktiga).

Funktioner av intim hygien under kritiska dagar.
På marknaden idag kan du hitta en ganska bred palett med olika specialverktyg. Hur väljer man rätt och inte får fel? Vad ska du fokusera på? Det beror trots allt på urladdningsvolymen, klädvalet, preferenser, förmågan att byta kläder och många andra faktorer..

Vanligtvis står en kvinna inför ett val av två huvudtyper av produkter – tamponger och dynor, som har både positiva och negativa sidor. Fördelarna med tamponger är deras fullständiga osynlighet, de stör inte huden i grenen för att andas normalt, du kan bära vad som helst – från kjol till tätt passande leggings. Av minuserna bör det dock noteras att de kan skapa en bra miljö inuti slidan för utveckling av infektion, och i fallet med bakteriell-inflammatoriska infektioner är de vanligtvis förbjudna att använda dem under sjukdomsperioden. . Dessutom behöver de vanligtvis bytas mycket oftare än dynor, vilket inte alltid är bekvämt, speciellt om du inte är hemma..

När det gäller dynorna finns de nu i en mängd olika former, skiljer sig i storlek och jämn sammansättning: med gelinnehåll, mesh, ytterligare impregnering och dofter – valet är ditt, men regeln fungerar också här – ju mer naturligt materialet på dynan, desto mindre är risken för irritation … Packningar måste köpas med beaktande av överflödet av utsöndringar och bytas var 4-5: e timme, eftersom mikroorganismer som utsöndras tillsammans med menstruationsblod kan föröka sig och provocera utvecklingen av smittsamma processer. Perfekt om du kan tvätta dig innan du byter packning, om inte, använd en fuktig trasa för vård.

Nya saker.
Av de nya produkterna har menstruationskoppar eller kepsar, även kallade munskydd, blivit alltmer populära de senaste åren. Dessa speciella enheter är, vad gäller funktionalitet, något mellan tamponger och dynor. Munskydd är gjorda av speciell silikon eller plast som är godkänd för medicinsk användning, helt säker och neutral för både kroppen och miljön. En munskydd produceras i form av tratt i olika former och storlekar, som gör att du kan välja den variant som är rätt för dig och fungera som en behållare för att samla upp menstruationsflödet. Skyddet passar lätt in i slidan, hålls där med hjälp av muskler och skapat vakuum. Vid behov (vanligtvis 2-3 gånger om dagen) avlägsnas koppen försiktigt, rengörs noggrant och läggs tillbaka. Samtidigt känns munskyddet absolut inte som något främmande och kan därför säkert användas även under aktiva sportaktiviteter eller i en dröm..

About the author : admin

Leave A Comment

Subscribe to newsletter

Insider offers & flash sales in your inbox every week.

    Join our mailing list today

    Insider offers & flash sales in your inbox every week.

      Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus dolor sit amet, consectetur adipiscing elit sed porttitor lectus.